,,Crimson Reckoning“ – Lara Dlabač

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof dr Anđela Jakšić-Stojanović, ugostila je danas Laru Dlabač, učenicu JU Osnovne škole ,,Štampar Makarije“ i njenu profesoricu Oliviju Drinčić.

Lara ima 12 godina i objavila je svoju prvu knjigu ,,Crimson Reckoning“ na engleskom jeziku, međutim ovo nije Larino prvo djelo na engleskom jeziku, već je i ranije pisala pjesme i priče, ali ih još uvijek nije objavljivala.

Inicijativu da se knjiga objavi pokrenula je Larina nastavnica engleskog jezika i odjeljenski starješina, Olivija Drinčić, a oko izdavaštva pomogla joj je i porodica. Knjiga je promovisana u OŠ ,,Štampar Makarije“ 20. decembra uz prisustvo velikog broja gostiju i učenika.

Ministarka Jakšić-Stojanović naglasila je da je veoma ponosna na uspjeh mlade Lare, kao i da će Ministarstvo na čijem je ona čelu uvijek podržavati i pomagati talentovanoj djeci na putu ka ostvarenju svog punog potencijala. Lara je dokaz da su naša djeca veoma talentovana i kreativna, a naš je zadatak da sistemski omogućimo njihov dalji napredak. Vjerujemo u njihov potencijal i imamo povjerenje u njihovu sposobnost da postignu još veći uspjeh u budućnosti.