Konkurs za najbolju ekološku pjesmu i ekološki logo škole

OŠ  „Štampar Makarije“ i Eko-odbor škole, u okviru međunarodnog projekta „Eko-škole u Crnoj Gori“, raspisuju:

KONKURS

za najbolju ekološku pjesmu i ekološki logo škole

          Radovi za najbolju ekološku pjesmu i eko-logo, moraju obrađivati teme vezane za ekologiju. Učesnici konkursa mogu sami odabrati temu koju će realizovati
       Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici naše škole.

      –     Jedan učenik može učestvovati u obje kategorije 
          Logo treba koncipirati kao znak uz koji će se upisivati naziv škole. Poželjno je da dominira zelena boja.
          Logo će biti korišten na promotivnim materijalima projekta Eko-škola (brošure, majice, posteri, fb stranica i sajt škole…).
          Radovi moraju biti originalni, bez preuzimanja sa interneta.
–        Pjesme i idejna rješenja za logo, prispjele na konkurs, pregledaće komisija iz Eko-odbora škole u sastavu: zamjenica direktora Tamara Matan Nedović, prof biologije Rajna Tomović Ivanović i prof biologije Nikolina Đurović uz konsultacije nastavnika tehnike i informatike i maternjeg jezika.
          Učestvovanjem na konkursu, autor je saglasan da se njegov rad može koristiti kao eko-kod (himna) i eko-logo škole. Škola preuzima autorska prava nad odabranim rješenjem. Odabrani logo postaće službeni logo Eko-škole, a odabrana pjesma – himna Eko-škole.
          Prijedlozi za eko-kod himnu se mogu dostaviti otkucanoj formi nastavnicima u školi (učiteljicama I razrednim starešinama) ili na e.mail adresu škole,skola@os-smakarije.edu.me sa naznakom „Za konkurs“, a idejna rješenja za logo mogu se dostaviti u vidu skeniranih crteža ili u digitalnom obliku (jpg, pdf ili drugi):
email  skola@os-smakarije.edu.me
Konkurs je otvoren do 1.juna 2021. godine .
Najbolji rad himna eko- škole i eko-logo škole će biti i nagrađeni.