Proljećni sajam

Proljećni sajam humanitarnog karaktera održan je u našoj školi 26.04.2014. godine.

Članovi likovne radionice, likovne i informaticke  sekcije i učesnici Preduzetničkih klubova izložili su svoje radove, kao i gosti sajma, koji su učenici Srednje hemijske skole ,,Spasoje Raspopović“.

Suzana Perišić Potparić, učiteljica i rukovodilac Likovne sekcije za niže razrede, rekla nam je nešto više o ovom sajmu.

 

     Učenici drugog razreda na časovima likovne sekcije i na redovnim časovima likovne kulture radili su tokom čitavog aprila.Ovaj sajam je posvećen da Danu planete.To je ekološki dan, pa su zato učenici koristili reciklažne materijale kao što su:čepovi od flaša,plastične flaše,elisonit,rolne toalet papira,plastika,kolaž papir,plastelin i sl.Finalni proizvodi su saksije za cvijeće,čestitke,kolaži koji mogu da se urame,ukrasi za slike,kutijice za nakit od papira i nakit od makarona kao i ukrasi za jelku – kazala je ona.

Na sajmu su se mogle vidjeti i biljke zasađene u plastične čaše koje su pravili učenici.Cilj je bio da se pokaže ljudima da se i od starih materijala mogu napraviti zanimljivi proizvodi.

Učenici koji imaju izborni predmet Likovna radionica pod vođstvom Snežane Lalović su pravili zanimljive suvenire – ramove za slike, glinene posude, saksije i magnete za frižidere.

Učenici su sa zanimanjem gledali nakit koji su pravili naši gosti, učenici Srednje hemijske škole.

Izloženi predmeti su se mogli kupiti po cijeni od 10 centi, koliko su bile pozivnice, do tri eura.

Sakupljeni novac ćemo iskoristiti za uredjenje skolskog dvorista i proslavu 20 godisnjkice postojanja škole.

Novinarska sekcija OŠ „Štampar Makarije“

{AG rootFolder=”/images/sampledata” thumbWidth=”180” thumbHeight=”110” thumbAutoSize=”none” arrange=”priority” backgroundColor=”ffffff” foregroundColor=”808080” highliteColor=”fea804” frame_width=”500” frame_height=”350” newImageTag=”0” newImageTag_days=”7” paginUse=”1” paginImagesPerGallery=”10” albumUse=”1” showSignature=”1” plainTextCaptions=”1” ignoreError=”1” ignoreAllError=”0” template=”classic” popupEngine=”pirobox”}/ProljecniSajam{/AG}