InoTech – inovacija za tehničku kulturu

U JU OŠ ,,Vuko Jovović” u Danilovgradu nedavno su održane radionice pod nazivom ,,InoTech – inovacija za tehničku kulturu” koje su okupile oko 110 učenika četvrtog razreda.

Ove dinamične radionice, organizovane u saradnji sa NVO Politehnika @nvopolitehnika i uz podršku Fond za inovacije Crne Gore , imale su za cilj ne samo edukaciju, već i inspirisanje mladih da istražuju područje nauke i tehnologije.

Želimo izraziti iskrenu zahvalnost kolegama iz JU OŠ ,,Vuko Jovović” na njihovoj predanosti, organizaciji i inicijativi da se ove vrijedne radionice realizuju na nivou četvrtog razreda.

Učesnici su tokom radionica bili angažovani u raznovrsnim praktičnim aktivnostima kako bi bolje razumjeli svijet nauke, tehnike i robotike. To je uključivalo korišćenje osnovnih programskih jezika, eksperimentisanje sa senzorima, izradu predmeta od šperploče i čak konstrukciju raketa. Dodatno, učenici su imali priliku koristiti edukativne setove za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, što je doprinijelo njihovom širem razumijevanju energetskih procesa i održivosti.

Članovi Kluba robotike JU OŠ , Štampar Malarije” učestvovali su u realizaciji ovih radionica, što je dodatno

naglasilo njihovu ulogu kao mentora i inspiratora mladima.

Posebno želimo istaći značaj vršnjačke edukacije, jer kroz ovakve aktivnosti, učenici ne samo što stiču znanje, već i međusobno dijele svoja iskustva i ideje, podstičući tako međusobno učenje i razmjenu znanja. Ovo je ključni element u razvoju kreativnosti, timskog rada i samopouzdanja kod mladih i predstavlja jedan od važnih ciljeva u našem radu Kluba robotike.

Ponosno predstavljamo naše mlade mentore:

@janajovicevic

@vujovic_visnja

@milos.v9

@miki_407_miki

@laki_407

Andrej Dragutinović