Tim robotičara First Lego League

Predstavljamo vam članove našeg tima koji se vrijedno pripremaju za predstojeće međunarodno takmičenje koje će se održati 12. februara u Jagodini.

Članove tima čine entuzijasti od 12 do 15 godina koji žele da se bave robotikom, programiranjem i tehnologijom, a naš cilj je da ih podučimo osnovama programiranja i robotike. Takođe, nastojimo promovisati osnovne vrijednosti u radu kao što su: timski rad, podrška, kreativnost, inovacije i poštovanje. Učenje i rad u Klubu robotičara omogućavaju učenicima da se uče navedenim vrijednostima kroz različite aktivnosti i projekte, uključujući izradu robota, rješavanje problema i razmjenu ideja. Ovakav način rada uči ih timskom radu i pomaže im da razviju svoje vještine u programiranju, mehanici i elektronici. Takođe, pruža im priliku da se uče poštovanju i toleranciji prema drugima, što je važno za uspješno funkcionisanje u grupi.

Učešće na Međunarodnom takmičenju robotičara u Srbiji je za nas izuzetno važno, jer će nam omogućiti da pokažemo naš potencijal, te prezentujemo kako sebe, tako i svoju školu, grad i državu.