First Lego Leauge – Jagodina, Srbija

12. februara 2023. godine naš tim koji su činili učenici: Relja Popović, Milan Popović, Miloš Vidaković, Višnja Vujović, Andrej Dragutinović, Maksim Savić, Filip Nišavić, Teodora Đonović, Iva Radman, Milica Ćetković, Todor Jakovljević i Nikola Jovićević, kao i njihove mentorke: Marija Mugoša, Biljana Krivokapić i Gorica Milačić nastupili su na Međunarodnom takmičenju u robotici.

Takmičenje je organizovano u Internacionalnoj školi “Crnjanski”. Učenici su imali tri pokušaja puštanja robota pri čemu se uvažavao onaj u kom je osvojen najveći broj bodova. Pored ove kategorije u kojoj su se rješavale određene misije, vrednovao se i dizajn robota, kao i predstavljanje samog projekta.

Nakon što su svi timovi završili takmičenje, uslijedilo je proglašenje pobjednika. Pobjednici svih kategorija su bili iz Srbije, osim jednog tima iz Bosne i Hercegovine. Napominjemo i da je bilo sjajnih timova, među kojima i srednjoškolaca, pa je samim tim takmičenje bilo zabavnije, ali i izazovnije.

Ovakve aktivnosti su od izuzetne važnosti, jer upravo one oblikuju ličnosti naših mladih naraštaja, jer osim edukacije, timskog rada i njegovanja takmičarskog duha, upoznajemo djecu i iz nekog drugog ugla.