Nedjelja globalnog obrazovanja 2022

Svake godine se održava Nedjelja globalnog obrazovanja (Global Education Week- GEW) u okviru koje se sprovode različite aktivnosti. Ove godine Nedjelja globalnog obrazovanja obilježava se u periodu od 14. do 20. novembra 2022. godine.

Članovi Kluba programera JU OŠ ,,Štampar Makarije” iz Podgorice, sa svojim mentorkama, realizovaće edukativne radionice pod sloganom ,,Obrazovanje za očuvanje”.

Ranionice su planirane kao dvočasovna aktivnost sa posebnim akcentom na vršnjačku edukaciju kroz prenošenja znanja o značaju ciljeva održivog razvoja.

Radionica obuhvata četiri teme:

– Požari u parkovima;

– Eksploatacija šuma;

– Zagađenost vazduha u gradovima;

– Naša bašta prozvodi više, a mi radimo manje.

Sve teme će biti propraćene prezentacijom izrađenih prototipova/maketa, tj. ponuđenim rješenjem za određeni problem izađen od strane članova Kluba programera i robotike.

Događaj će biti realizovan u subotu, 19. novembra u m:tel – ovoj digitalnoj fabrici (2-6 Vuka Karadžića, Podgorica), u periodu od 13h do 15h.

Zbog ograničenog broj učesnika neophodno je da se za učešće u gore navedenom događaju prijavite putem link-a, te vas molimo da sadržaj mail-a uputite svojim učenicima.

Aktivnosti koje se realizuju podržane su od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, Zavoda za školstvo Crne Gore i NVO Forum mladi i neformalna edukacija.

Link za prijavu: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfuFfXCAngyME…/viewform

Kontakt osoba:

Gorica Milačić,

gorica.milacic@os-smakarije.edu.me