Godišnji koncert IX razreda

1
Deveti razred, razred koji svi osnovci s nestrpljenjem očekuju. Svi se trude da ostave u školi svoj lični pečat. Generacija 2014/15 svršenih polumaturanata je koristila mastilo koje će teško izblijediti pod zubom vremena i koje će bilo koji naredni pečat teško prekriti.

Bili su posebni, zaista posebni. Počevši od prvih slova i brojeva naučenih uz predan rad učiteljica, preko škola u prirodi, prvih simpatija i tajnih poruka, prvih pismenih zadataka, pa sve do polumaturske večeri i ekskurzije na kojima su pokazali zašto u nama izazivaju poštovanje i povjerenje.
Složni, spontani, marljivi i vaspitani, a naši. Da, naši! S ponosom smo to isticali, ističemo i sigurni smo, isticaćemo i dalje kroz život. Uvijek su bili drugačiji od drugih. Bili su drugačiji i ostali takvi. Dok su se ostali opraštali od onog pravog, bezbrižnog djetinjstva polivanjem vodom, cijepanjem svesaka i uništavanjem knjiga, oni su to uradili na način njima znan, način na koji i mi odrasli možemo i trebamo da skinemo kapu i duboko im se naklonimo. Način njihovog opraštanja je vrijedan divljenja.
Na platou ispred škole sve je vrvjelo od pozitivne energije, radosti i uzbuđenja. Niko od njih se nije umorio od ulove osnovca, od bespogovornog slušanja nastavnika i od učenja novog. Zahvaljujući nastavnici muzičkog Branki Vujičić i svojim razrednim starješinama uspjeli su razgaliti duše i probuditi svaki damar prisutnih. Prvim taktovima himne koju je hor izvodio mnogima je u oku zaiskrila suza, suza ponosa. Smjenom kompozicija koje su učenici izvodili, plesnih koraka i folklornih tačaka raslo je oduševjenje publike. Rasla su i srca njihovih nastavnika. Biti među takvim mladim ljudima, biti njihova porodica, njihov učitelj kroz život, njihov vaspitač ili prijatelj, je izuzetna čast.
Jednom priliko je Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, rekao da djecu ne treba vaspitavati, jer će djeca svakako ličiti na nas, već da vaspitamo sebe. Tim vođeni, jedino roditelji i mi, nastavnici, možemo da se zahvalmo vama, generacijo 2014/15.
                                                                                     
S poštovanjem,
   vaši nastavnici, vaši vječni prijatelji