Dan planete – Reciklaža

OS Stampar Makarije18

Još jednom su učenici i nastavnici Osnovne škole “Štampar Makarije” ukazali na važnost očuvanja zdravlja naše planete Zemlje. U čast njenog rođendana, 22.4, u holu škole učenici su na čelu sa profesoricom Mirjanom Vidaković, organizovali “Sajam reciklaže”.

Uz pomoć JP “Komunalne usluge”, koji su ustupili kante za selektovanje otpada, učenici su bili u prilici da se upoznaju sa otpadom koji se može reciklirati. Učenici su svoje drugare savjetovali o tome na koji način u svojoj školi, domaćinstvu i okolini mogu malim promjenama učiniti mnogo za životnu sredinu, način kako da smanje količinu otpada, zahvaljujući čemu će se očuvati prirodni resursi i uštedjeti energija potrebna za izradu novih proizvoda, kao i o tome da se neke vrste otpada mogu prerađivati i ponovo koristiti. Djeci je predočeno da će, ukoliko ništa ne učinimo po pitanju reciklaže, naša Zemlja biti zatpana otpadom.

Kupujmo proizvode u povratnoj ambalaži,

budimo sluge gospođici reciklaži!

 

{AG rootFolder=”/images/sampledata” thumbWidth=”180” thumbHeight=”110” thumbAutoSize=”none” arrange=”priority” backgroundColor=”ffffff” foregroundColor=”808080” highliteColor=”fea804” frame_width=”500” frame_height=”350” newImageTag=”0” newImageTag_days=”7” paginUse=”1” paginImagesPerGallery=”12” albumUse=”1” showSignature=”1” plainTextCaptions=”1” ignoreError=”1” ignoreAllError=”0” template=”classic” popupEngine=”pirobox”}/2015/april/dan_planete{/AG}