^Vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Sigurna budućnost u online svijetu

a

Kodeks oblačenja

Partneri

 

 
126512522 1717788408380722 7328325283883821417 nNa 24. Međunarodnom likovnom konkursu „Tamo gdje bura duva“ u organizaciji Osnovne škole ,,Danilo Lokar’’ u Ajdovščini, Slovenija, pristiglo je 1341 likovnih radova iz sedam država.

Među njima su bili radovi i učenika naše škole. Žiri je ocjenjivao radove u četiri kategorije: radovi učenika od prvog do trećeg razreda, od četvrtog do šestog razreda, od sedmog do devetog razreda i radove učenika koji uče po prilagođenom obrazovnom programu.
 
U kategoriji od sedmog do devetog razreda, učenica naše škole Simonida Zejak je za svoj rad dobila bronzanu nagradu. Mentorka na ovom projektu bila je nastavnica likovne kulture Nadežda Prelević.
Čestitamo svima nagrađenim učenicima i njihovim mentorima i želimo im puno

Opširnije...

Izložba radova Ivone Popović učenice VIII razreda otvorena je u holu škole 7 maja. Ivona Popović predstavila se crtežima i slikama u kojima je dominantna forma i figura i prožima se stvarnost i mašta. Primjetan je specifičan način građenja površina, svjetlosti i teksture.Prostor i likovi su u međusobnom kontaktu,a tome doprinosi fantastični čudesni ambijent.

Opširnije...

Izložba "Tinejdžerski san" učenice Dejana Blagojevic otvorena je u holu škole. Na izložbi je izloženo 28 radova. Upotrijebljene su različite tehnike: akril, akvarel, olovka, kreda, tempera. Crteži su odrađeni na platnu i papiru. Izložba je ostvarena zahvaljujući nastavnici Snezana Lalovic,bez čije kreativne i umjetničke pomoći ovo ne bi bilo realizovano.

Opširnije...

Ovo je trenutak kada je Tea riješila da svoja djela iznese i pokloni svima nama.
S obzirom da već par godina pratim njen rad svjedok sam njenog stalnog napretka.

Tea nam se predstavila crtežima mrtve prirode, mitološkim bićima i ilustracijama.
U crtežima mrtve prirode, bavila se proučavanjem oblika i njihovih odnosa, a može se i primjetiti specifičan način građenja površina, svjetlosti i teksture.

Ilustracije su inspirisane igricom FIVE NIGHT AT FREDDYS prikazane u jakom kontrastu sa bojom

Opširnije...

O tampar Makarije2

 

Učenici OŠ “Štampar Makarije“ su i ove godine svojim učešćem na sajmu, koji je održan u tržnom centru Bazar, pokazali svoje preduzetničke kompetencije.

Opširnije...