^Vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Sigurna budućnost u online svijetu

a

Kodeks oblačenja

Partneri

Učenici robotičke sekcije OŠ ”Štampar Makarije” sa nastavnicama Biljanom Popović i Marijom Mugošom, pozivaju vas na jednodnevno druženje kroz četiri radionice “Robotika u nastavi osnovnih škola” planirane za mjesec maj. Radionice su besplatne i organizovaće se u prostorijama OŠ “Štampar Makarije”. Cilj radionica je da se djeci kroz igru i zabavu, kao i vršnjačku edukaciju, razvije svijest da u današnjem svijetu se ne može zamisliti život bez programiranja i robotike. Kreiranjem programa i dizajniranjem robota, djeca će imati mogućnost da budu stvaraoci svojih ideja, a ne samo da koriste gotove proizvode. Ovakav vid radionica stimuliše djecu da naučene principe razmišljanja primijene ne samo u okviru informacionih tehnologija, već u svim

Opširnije...

U četvrtak, 26.04. održano je takmičenje iz robotike za polaznike kursa Mali programeri. Na takmičenju učenici su koristili edukativni set mBot robota koji je dio projekta Mali programeri, podržan od strane Crnogorski Telekom. Uz mentorsku podršku nastavnice Biljane Popović i Janka Vukotića, učenici su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim načinima programiranja i upravljanja robotom. Cilj projekta je da se pored održane obuke za 30 polaznika, u osnovnoj školi, kroz redovan plan i program

Opširnije...

Prenosimo vam dio atmosfere sa ovogodišnjeg FLL Državnog takmičenja održanog u subotu, 14.04. Na takmičenju je učestvovalo sedam osnovnih škola iz Podgorice, sa deset timova ukupno. Pored toga što su sjajni programeri, robot dizajneri, istraživači u projektu, timski igrači, pokazali su nam da su još i odlični plesači. :) Svim učesnicima čestitamo, bili ste fantastični!

Opširnije...

Čast nam je i zadovoljsto da će naša škola ove godine, u subotu 14. aprila, biti domaćin First Lego Lige. Tom prilikom, 05. aprila, ugostili smo timove ostalih škola sa ciljem da se djeca upoznaju i razmijene iskustva i mišljenja o rješavanju ovogodišnjih zadataka. Ako je suditi po atmosferi koja je vladala tokom druženja mladih robotičara Lego Lige, u subotu nas očekuje dobra zabava i pregršt sjajnih ideja naših mladih nada. Neka najbolji pobijedi!

Opširnije...

mali programeri05U Osnovnoj školi Štampar Makarije u toku je kurs programiranja i robotike za učenike od petog do osmog razreda. Riječ je o projektu „Mali programeri“ koji sprovodi NVO „Crnogorska razvojna inicijativa“ uz podršku Crnogorskog Telekoma.

Zahvaljujući programu, 30 učenika je dobilo priliku da se oproba u programiranju, kreiranju svojih igrica, kao i sklapanju i upravljanju mBot robotima. Časovi se odvijaju dva puta sedmično i besplatni su za sve polaznike.

Opširnije...