^Vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Sigurna budućnost u online svijetu

a

Kodeks oblačenja

Partneri

3Nastavnica informatike i tehnike, mr Jelena Pačariz, održala je 07. aprila 2021. godine, ogledni čas u odjeljenju 8 g. Čas je održan u online režimu i prisustvovali su mu pomoćnica direktorke, Jadranka Gavranović i nastavnica informatike i tehnike, Marija Mugoša.

Učenici su tokom časa uspješno isprogramirali dekoder za Morzeovu azbuku na micro:bitu. U uvodnom dijelu časa učenici su se upoznali sa temom i polaznim kodom za programiranje kroz aktivni video kviz, autorsko djelo nastavnice (link do video kviza). Video kviz, kao nastavno sredstvo, podstiče interesovanje učenika za temu i može poslužiti kao dobar način upoznavanja učenika sa nastavnom jedinicom.

Nakon video kviza, učenici su podijeljeni u grupe u virtuelnim audio vizuelnim sobama na Teams platformi i pristupili su realizaciji dekodera za Morzeovu azbuku. Na času je postignuta interdisciplinarnost te su učenici imali dodatni zadatak da od slova dodijeljenih njihovoj grupi osmisle pojam na našem ili engleskom jeziku te da taj pojam pošalju Morzeovim kodom na drugi uređaj koji će ga dešifrovati.

Za rad na micro:bitu korišćen je simulator na makecode platformi.

Nakon uspješno realizovanog časa u 8g, čas je sproveden i u ostalim odjeljenjima. Dio atmosfere sa prezentacije završnih radove u odjeljenju 8e, možete pogledati na video snimku: https://www.youtube.com/watch?v=GL0F6w5imKQ

3.PNG2.PNG1.PNG